dijous, 24 de setembre de 2009

ラ・メルセ祭り・La Festa de la Mercè

いよいよ今年もバルセロナのメルセ祭り 》 2009年9月23日~27日に開催! 9月24日はバルセロナの守護聖母、カタルーニャ語で「メルセ」)の日。毎年数日間にわたって、伝統行事から子供たち向けのアクティビティーなど多数のイベントが催され、旧市街地を中心にバルセロナはお祭り一色になります。ここで毎年開催されるメインイベントをご紹介します。メルセ祭のプログラムは、例年9月に入らなければ発表になりません。 公式サイト:www.bcn.es/merce 
Aquest matí acabo de tornar d'un llarg cap de setmana de viatge a Kyushu (l'illa més al Sud del Japó). Resulta que aquest any 2009, 3 festius habituals del mes de setembre han coincidit tots seguits al calendari japonès i quasi tothom ho ha aprofitat per escapar-se de vacances. Mesos enrera us vaig parlar de la Golden Week (última setmana d'abril i primera de maig on tot el país aprofita per fer vacances): Els preus es disparen, no queden places enlloc si no reserves amb més d'un mes d'antel·lació i és que a més, també es mouen pel propi país i en aquestes dates el Japó es satura de turistes locals! Doncs a més de la Golden, aquest any també hem gaudit de la germana petita, la Silver Week! 4 dies de festa! Avui però, ja s'acaba oficialment la "Setmana Platejada" i he tornat a la oficina, a seguir amb la rutina... mentres que a casa meva: Avui comencen les festes de la Mercè! Visca la Patrona de Barcelona i Visc - a Catalunya!! Gaudiu de les Festes més maques de la nostra estimada ciutat i enrecordeu-vos de mi el dia del Piromusical!

1 comentari:

enacasals ha dit...

En realitat l´autèntica patrona de Barcelona és Sta.Eulàlia, màrtir.
La Mercè és la patrona del Bisbat de Barcelona, i és posterior en el temps. Però per la gran influència de l´Esglèsia en tots els àmbits ha esdevingut aquesta com a festa més celebrada.