divendres, 12 de setembre del 2008

Setembre es presenta mogudet

Ja és divendres! Quina al·legría! Un altre cap de setmana llarg a la vista ja que dilluns vinent és festiu! Afortunadament, aquest festiu ens l'agafem! A vegades, com que l'oficina forma part del govern espanyol no fem festa tots els dies festius japonesos ni tots els festius espanyols, sinó que cada oficina decideix el seu pròpi calendari festiu. Normalment, s'agafen la meitat dels dies festius del país i la meitat dels espanyols.
Dilluns vinent és el 経路の日(dia del respecte als avis) i podré aprofitar per dormir fins les tantes en honor a tots els abueletes del Japó! jejeje Ja cal que descansi bé perque la setmana vinent es presenta mogudeta! Des de dijous 18 fins diumenge 21, Tokyo serà la seu de la Fira JATA, la fira de Turisme més important del país, que tindrà lloc al Tokyo Big Sight de l'illa d'Odaiba. Doncs bé, a tot l'equip de l'OET Tokyo ens tocarà fer d'anfitrions de totes les delegacions turístiques espanyoles que es desplaçaran per exposar en el nostre gran stand de Turespaña. La Fira JATA obrirà les seves portes al públic el dissabte 20, però dos dies abans comença la gran feina pels implicats en el sector turístic. Dijous és el dia dedicat a les conferències sobre Turisme Asiàtic i la nova perspectiva per al mercat japonès, coreà i xinès, entre d'altres. Les ponències dedicades als professionals del sector començaràn a quarts de 9 del matí i segons l'atapeït programa, no ens deixaran marxar fins les 21h00! El director m'ha demanat que hi assisteixi jo, que aprengui sobre el mercat i estableixi contactes! Així que estic encantada! Tot el dia de conferències sobre turisme asiàtic en japonès amb traducció simultània a l'anglès. Una pràctica ideal! Molt enriquidor! Segur que acabaré amb mal de cap abans de que la Fira obri les portes al públic, però segur que valdrà la pena fer aquest esforç!
Des de que vaig arribar al Japó, cada mes (excepte el mes d'agost) hem acollit alguna delegració espanyola en missió de promoció turística. Recordo la primera d'elles amb especial emoció, ja que es tractava del meu primer Workshop - Presentació i sopar de gala oficial al que assistía com a nou membre de la OET Tokyo. Aquella vegada vam tenir aquí al Grup de les Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya. Al mes següent, al maig, van arribar els valencians en acció de promoció de València i Alcoy, inclòs un petit espectàcle de la festa dels moros i cristians. L'acció del juny va ser fantàstica! En un palauet espanyol de la zona alta de Tokyo, vam acollir a quasi un centenar de japonesos del sector professional turístic per a convidar-los a la presentació i degustació d'especialitats andaluses! Els andalusos, a més a més de la seva excel·lent gastronomía, van convidar a un grup de flamenco amb ballarines japoneses! Em va fer molta gràcia presenciar aquell espectàcle, però als japonesos els hi va fer alguna cosa més que gràcia. No sabría descriure d'on ve la passió dels japonesos pel Flamenco, però es podría dir que ho vivíen i sentíen molt més que qualsevol espanyol! Tots aplaudíen amb entusiasme, n'hi havía que s'aixecàven del seient per a fotografiar els cantaores i a les ballarines, d'altres fins i tot ploraven d'emoció! Em vaig quedar alucinada quan una japonesa flipada de l'emoció em va agraïr personalment que l'haguéssim convidat a l'acte. Quan vam avaluar el grau de satisfacció gràcies a les enquestes que sempre donem, la puntuació que va obtenir Andalusia va ser pràcticament insuperable. Bé, sempre es pot millorar, però serà difícil de superar.
Al mes següent, el dia 10 de juliol, vam tenir a la delegació de la España Verde i la presentació seguida de còctail va tenir lloc al Mado Lounge de Roppongi Hills. El nostre director sempre escull establiments emblemàtics com a seu de les nostres presentacions. Ens hem de fer notar i demostrar que Espanya és molt més que els típics tòpics! També tenim glamour i bon gust, classe i categoría. Per sort, la presentació va ser tot un èxit, com era d'esperar!
Després de la visita del grup de l'Espanya Verda hem estat força tranquils. Durant l'estiu, les OET's viuen una època de calma, de temporada baixa (al rebés del que pugui semblar). Ara que ha arribat setembre, torna el fred de la mà de la feina i comencem per acollir l'acte més important de l'any! La Fira JATA. Estic molt emocionada perque aprendré moltíssim i coneixaré a un munt de gent! Sobretot a la delegació de Turisme de Barcelona, la qual em fa molta il·lusió poder rebre aquí al Japó.