dilluns, 8 de setembre del 2008

Naha, capital d'Okinawa なは、沖縄の首都

うんちゃ!みんなさん、元気?今日、この作文をアグスティンに捧げたい!アグスティンは私の友達です!昔から、私たちはよい友達で、いつも彼は手伝ってくれます。アグスティン、本当にありがとうございます!お世話になっております!今日、那覇について話しましょう!十二週間前に、沖縄の首里城を見学しました。ミサちゃんとよしさんとそれに、幸子さんも一緒でした。その日は、雨でしたが楽しかったです。そのあとで、特殊な通りを見に行きました。そして、那覇の旧市街地に行って、観光をしたり写真をとったり、散歩をしました。たくさん面白くて楽しかったけど疲れました。皆が日本語で話したので、私は一生懸命頑張りました。そして、最後の日は頭がとても痛くなりました!ははっは!
Estimada família, amics i companys, ja torno a atacar de nou amb els meus comentaris! jajajaja últimament li estic agafant afició a això d'escriure al blog. Avui comentaré la daderra part del viatge a Okinawa, el dia de turisme a Naha. El viatge va durar només 3 dies, per tant, només vam fer turisme a Naha el passat dilluns 1 de setembre, tornant de passar el cap de setmana a l'illa de Tokashiki (l'illa més gran del conjunt d'illes Kerama que es troben a 30 km de la capital d'Okinawa).
La Sachi i el Yoshi arribaven just dilluns i es quedaríen a Okinawa tota la setmana, per això la Misa i jo, només vam coincidir amb ells el dilluns. Com que ells van llogar un cotxe per a tota la setmana, la Misa i jo estavem encantades de que ens portéssin a passeig per la ciutat. A més, a camí del castell es va posar a ploure! Sort que erem al cotxe o ens enxapa el ruixat! La primera visita que vam fer va ser el Castell de Shuri, famós castell de l'antic regne dels Ryukyu (antics habitants d'Okinawa) que forma part dels tresors de l'antic regne dels Ryukyu, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. La visita, malgrat la pluja, va resultar força interessant. El castell és sorprenent, tant vermell i ple de drags (símbol reial) d'influència xinesa. De fet, és curiós, el castell mostra una estètica d'una clara influència xinesa, mentre que l'arquitectura és d'influència japonesa, però els pilars són d'estil pròpi del regne dels Ryukyu.
D'altra banda, apart de visitar el Castell també ens vam fotografiar amb la famosa porta (toori) d'entrada i més tard, després del cafè espumós (especialitat d'Okinawa), vam visitar un veïnat típic de Naha, ple de flors haibiscas, pedres antigues i els famosos Shisha (lleons guardians - protectors de la llar) típics d'Okinawa. Amb tanta ruta turística, els mosquits ens van deborar i el Sol Tropical ens va cremar... però ens ho vam passar d'allò més bé i ens fa una il·lusió brutal tornar a repetir aquest fantàstic viatge! Gaudir de les platges desertes, tastar les desenes d'especialitats culinàries, contemplar les milers d'estrelles que es veuen des de la platja... 沖縄大好き!