dilluns, 11 d’agost del 2008

Sapporo, la capital 札幌

函館のあと札幌に行きました。途中で小樽にとまりました。
Després de visitar els pocs atractius turístics que ens va oferir Hakodate, ens vam dirigir cap a Sapporo, la capital de l'illa de Hokkaidô, una ciutat habitada per un milió i mig d'habitants, corresponent a la 5ª ciutat més densament poblada del Japó. Acostumats però, a la densitat de Tokyo (12 milions d'habitants i 34 a la zona metropolitana), Sapporo ens quedava petita.
Abans d'arribar-hi, com que viatjavem en cotxe (un Toyota blanc de 7 places força incòmode i lentíssim) ens vam aturar dues vegades durant el trajecte. La 1ª parada la vam fer a Toya-ko. La famosa zona de llacs i volcans on fa poc va tenir lloc la cimera del G8. La 2ª parada, una mica més a prop del nostre destí final, va ser a Otaru, una altra ciutat portuària, de la qual només cal destacar el seu insípid canal. Otaru, famosa ciutat veïna de Sapporo i lloc de residència elitista de varis habitants de la zona, es coneguda com "la petita Venècia"... sense comentaris. Quina decepció! Una de dos, el que va escriure la guía no ha posat mai els peus a Venècia, o bé els japonesos es pensen que qualsevol dels seus pobles de mala mort té un encant turístic especial. Doncs no, o com a mínim, Otaru NO.
Respecte a Sapporo, doncs bastant trist. Després de veure la Torre, passejar pel barri de Susukino, menjar el reputat i merescut Ramen i haver fotografiat la famosa i decepcionant Torre del Rellotge... ja no ens quedava res més a fer. Així que havent dinat, vam desaparèixer, direcció a Furano, el nostre següent destí.