dilluns, 11 d’agost del 2008

Hokkaidô amb la família, 家族と北海道に行きました。

先週はあたしの家族といっしょに北海道に旅行しました!とても面白かったし、静かだったし、楽しかったです。それに、今東京は大変に暑いのですが、北海道に涼しいので、快適でした。
Què tal? Fa 15 dies que van venir els meus cosins i tiets a visitar-me. Com que ja és la 3ª vegada que venen de viatge al Japó i ja ho conèixen pràcticament tot, vam decidir d'anar de viatge a Hokkaidô, l'illa més al nord del país, la més despoblada, fresca i salvatge de les 4 illes principals japoneses. Mesos abans, havia anat a l'agència de viatges JTB per a encarregar el viatge per a tots 6 i reservar els bitllets d'avió, les nits d'Hotel i Ryokan i el cotxe de lloguer. Quina por que vaig passar quan em van assegurar que no trobaríem cap agència de Rent a Car que llogués cotxes amb GPS en anglès! jajajaja tot i que va acabar sent veritat, orientar-se a Hokkaidô és d'allò més fàcil, i amb GPS en japonès t'apanyes perfectament, gràcies al brillant sistema d'anotar el número de telèfon a la pantalla i automàticament et porta al lloc on vols anar. La única pega que li trobo és que sempre has de conèixer el número de telèfon del lloc on vols anar.
Així doncs, el nostre viatge va durar una setmana, de dimecres a dimarts. Sortíem a quarts de 8 del matí des de l'aeroport de Haneda 羽田 (m'encanta aquest aeroport, els seus kanjis signifiquen "Camp d'ales" i és només per a vols nacionals dins del país, i per tant, no demanen passaports, en prou feines hi ha controls, no hi ha cues i t'atenen com sempre, amb una amabilitat típicament nipona). El nostre vol, operat per JAL (Japan Air Lines) ens portaría a Hakodate 函館、una petita ciutat portuària situada a l'extrem sud de l'illa, famosa per la seva impressionant vista nocturna. Com a bons turistes, només arribar a la ciutat i havent-nos familiaritzat amb el cotxe, vam anar a recórrer la ciutat, que es va acabar en pràcticament 2 hores. La resta del temps ens el vam passar comprant, menjant i descansant a l'Hotel. Hakodate és una ciutat tant petitona que aviat l'has passejat, tant en cotxe, com en tranvia o a peu.
A la nit, vam pujar fins al cim del Mont Hakodate per tal de veure les fantàstiques vistes que prometen tots els catàlegs, però la boira no ens va deixar veure res... 残念だね!
Si voleu que us digui la veritat, la ciutat no mereix una aturada ni tan sols d'excursió. No hi trobareu res impressionant i queda força apartada de la zona de Parcs Naturals, la riquesa de l'illa. じゃまった!