dimarts, 21 d’octubre del 2008

かんけん・Japanese Kanji Proficiency Test

今度の日曜日に漢字の試験を受けます。 私は一生懸命勉強していますが、一寸怖いです。漢字の試験は、とても難しいけれど、頑張ります!日曜日の試験は、午前11時45分から12時30分までです。その日は、水道橋駅の近くの学校に行く必要があります。あのね、えんぴつや消しゴムや受験票を持ってゆかなければなりません。それに、スリッパと靴を入れる袋も持ってゆく必要があります!楽しいか、ですって?
Diumenge tindré la oportunitat de descobrir com és una escola japonesa per dins. L'excusa? Em presento al Kanken. Ja us podeu figurar l'escena. L'escola s'omplirà de nens i nenes que s'examinaràn de diversos nivells de kanji. Sí, ho sé... pot semblar frustrant examinar-se en un cole envoltada de nens de 8 anys quan els dobles l'edat, però a mi no em fa gens de vergonya!! M'esforçaré d'allò més! L'examen és una prova reconeguda exclusivament entre els japonesos i per tant, només té validesa aquí. Molts estudiants extranjers ja ni ho intenten i es presenten només al 日本語の力試験、(Nôken: examen d'aptitud en llengua japonesa) que està reconegut internacionalment i aquest any tindrà lloc el proper 7 de desembre. Ja cal que m'esforci ja... perquè l'aprenentatge d'aquesta llengua és força dur i si no s'hi dediquen hores... Bé, desitgeu-me sort!! Diumenge m'examino de 240 kanjis!! uuuuufff! La imatge que he posat és de la Kitty-chan estressada pels examens. Una imatge molt representativa de la presió que senten els japonesos quan s'han d'examinar del que sigui! Per cert, la Kitty-chan és un personatge japonès, no americà! I la seva creadora és Sanrio, una compañía molt popular al Japó. Fins i tot té el seu propi parc d'atraccions! El Sanrio Puroland!!Brutal!! O-=

3 comentaris:

Bernat Agullo ha dit...

Ei Anna!!

soc el bernat -- i tb visc a tokyo

i es mes tb m'estic preparant pel JLPT

per cert, no se si ja t'he deixat algun missatge, pero si ets catalana al japo hi ha 2 webs que m'agradaria que vinguessis i hi participessis :)

la primera es www.catalansatokyo.com alla ens anem apuntant els catalans que vivim per aqui i molt de tant en tant ens reunim per riure en catala i anar-nos seguint el rastre en aquest pais nipo

l'altre es www.katarunya.net i es enfocat a catalans que aprenen japones i japonesos que aprenen catala --- em sembla que caus dins del primer grup!

vinga fins ara!

Anònim ha dit...

Benvinguda a CatalansaTokyo.com :)
..i molta sort amb els examens!

Unknown ha dit...

Gràcies Bernat!
M'acabo de registrar com a usuaria de Catalans a Tokyo! Quin gran descobriment! Merci per la info i sort en l'estudi pel JLPT! 頑張ってね!