dijous, 30 d’octubre del 2008

引っ越したい!L'any que ve, canvi de pis!

Imagino que a hores d'ara tots sabeu que visc a Shiroganedai. Una zona residencial del centre de Tokyo. L'apartament és petit, uns 25 m2 combinats entre l'habitació, la cuina, el mini bany i el petit balcó. Quan vaig arribar fa 7 mesos, vaig tenir molta sort de trobar-lo disponible i completament moblat. Els meus companys de l'Oficina Comercial em van assessorar molt bé, aconsellant-me que optés per les monthly apartment (agències d'apartaments moblats pensades per als estrangers que viuran uns mesos al Japó). L'agència es diu Fontana, per a qui li pugui interessar (parlen anglès).
D'entrada no m'ho vaig pensar dues vegades. No em venia gens de gust haver de comprar tots els mobles i haver-me'n de desfer després, i tampoc em veia en cor d'encetar tot el procés de signar un contracte amb una immobiliaria japonesa. En aquest país, totes les agències tenen la costum de cobrar-li a l'inquilí 6 mesos de lloguer per avançat, dels quals, al moment d'abandonar el pis, només tornen l'equivalent a una mensualitat. D'altra banda, el preu de lloguer és més econòmic quan optes per l'agència japonesa enlloc de les monthly apartment, però aquestes últimes t'estalvien moltes molèsties com ara:
  • Comprar els mobles,
  • Demostrar que ets solvent presentant tot tipus de documentació,
  • Buscar una persona japonesa que es mostri voluntari per ser el teu aval,
  • Regalar l'equivalent a dues mensualitats el preu del lloguer en concepte "d'agraïment" a l'agència per haver-te trobat l'apartament. ("Obsequi" obligatori i necessari si s'opta per llogar un pis a través d'una agencia japonesa).
  • Pagar una fiança equivalent a dues mensualitats el preu del lloguer (que a l'hora de deixar-lo i tornar-te la fiança, et descompten una tercera part en concepte de "neteja del pis"), mentre que les monthly apartment només et cobren una fiança equivalent a una sola mensualitat i al moment de cancel·lar el contracte, t'ho tornen tot. La "neteja" corre a càrrec de l'inquilí.
  • Desfer-te dels mobles al moment de deixar el pis. Les agencies japoneses lloguen els pisos sense moblar, per tant, al moment de deixar-los, s'han de retornar buits. Si no has pogut desfer-te dels mobles, has de sol·licitar el servei de recollida a l'ajuntament. Un servei força car.

Davant d'aquest panorama, em vaig decidir ràpidament pel piset de Shiroganedai tot i ser una mica car. Perfectament equipat i amb connexió a Internet, pagament per transferència mensual i només una sola mensualitat com a dipòsit. A més, venen a buscar-te en camioneta, et porten les maletes i t'ajuden a instal·lar-te! Però... ara, després de 7 mesos me'n adono que el barri és una mica ensopit. Per a una noia activa com jo, un barri residencial ple d'escoles, famílies, temples i jardins resulta massa tranquil. Tinc ganes de notar que sóc en una gran metròpoli plena d'activitat! i a més, el pis està lluny de l'estació. Necessito la bicicleta per acostar-m'hi i trigo uns 10 minuts pedalant. Per això, aprofitant que els companys de l'Oficina comercial acaben la seva estada al Japó aquest nadal, em canvio de pis!! Signaré contracte amb una empresa japonesa!! A partir del proper mes de gener 2009, "año nuevo, vida nueva" en un nou piset i en un nou barri! i tot Gràcies a l'Eider!! qui va encetar totes les gestions i fa un any que va moblar el pis amb una fantàstica decoració! Quin bon gust que té! També he de donar les gràcies a la Hiromi, la meva companya de feina i probablement la meva avalista, que m'ajuda amb totes les gestions! ありがとう!Més endavant ja us comentaré com va l'aventura d'heredar el pis de l'Eider... però de moment, us deixo amb un parell de fotos del pis i de les vistes. Quina emoció!! Em fa realment molta il·lusió! 幸せ。。。

5 comentaris:

Rumeva ha dit...

Annetaaaaaaaaaa!!!
Feia temps que no mirava el teu blog, osti quina canya que li fots! He necessitat 2 sessions de lectura per posar-me al dia! Molt bé, et felicito Anneta, és genial! Estic aprenent un munt de coses del japó gràcies a la teva generositat per compartir l'experiència!
Davant de tot això, què puc dir?
Que et veig molt feliç!OLE!
Ah! I que no has oblidat els boulet points del CPT!!!jajaj
Cada dia que passa, la nostra abraçada és més imminent!
Un petó

Bernat Agullo ha dit...

on vas a viure ara?
Shirganedai es bastant pijo eh! :) es on te la botiga l'Oriol Balaguer --- si ncessites bombons cars per quedar b es una bona opcio :D

tens rao amb els apartaments japonesos... entrar a viure-hi va ser un dineral, i fins i tot renovar el contracte (de 2 anys) et cobren 1.25 mesos per la cara...


fins ara

Unknown ha dit...

Evetaaaaaaaa preciosa! D'aquí un mes i mig t'abraçaré tan fort que et faràn mal els ossos! jejeje
Quines ganes que tinc de veure't, wapa!

Bernat, a partir de gener canvi de barri! De Shiroganedai a Azabu Juban! Mola, eh? jejeje estic que no m'ho crec! Quina sort que tinc!

Bernat Agullo ha dit...

uaaaa! Azabujuban!
pero si es el rovell de l'ou!!

festa d'innauguracio, please :D !!!

Unknown ha dit...

Xiiiii!! ^^ em fa moooooltíssima il·lusió! quina sort que he tingut! L'any que ve, un cop m'hagi instal·lat, festeta d'inauguració! Garantit!!