dijous, 10 de juliol del 2008

Visita al Museu Ghibli ジブリ美術館

Estimats tots/totes! お久し振りですね!Quant de temps sense escriure! La raó per la qual he trigat tant en actualitzar el blog és perque aquests dies he estat de vacances amb el JOAN voltant pel Japó! El little L (el Joan) va arribar a Tokio el passat divendres dia 27 de juny, vora les 11 del matí amb ALITALIA. Pobret... estava tant cansat que es va passar quasi 2 dies dormint fins que va començar a agafar el nou horari japonès. Diumenge 29 va començar el nostre atapeït programa d'activitats que tant minuciosament havia estat preparant durant varis dies. La 1ª activitat: Visita al Museu Ghibli! El Museu que més ganes teníem de visitar entre tots els museus del Japó! Es tracta d'un gran projecte d' Hayao Miyazaki, l'autor de cèl·lebres pel·lícules com "El viatge de Chihiro", "La princesa Mononoke", "Totoro" o fins i tot "Heidi", "Marco"o "Conan, el nen del futur"... aquí al Japó, Miyazaki és un autor molt ben considerat, de la talla de Disney. Les seves obres tenen un èxit brutal tant al Japó com a l'estranger, i no només entre els més petitons, encara que l'estil pugui semblar infantil. Miyazaki és el gran mestre de l'animació japonesa i com a tal, el seu Museu és un temple del món del manga i l'anime. Accedir al Museu no és gens fàcil. Cal reservar amb força antelació i comprar l'entrada anticipadament, ja que el Museu no té "taquilles". L'entrada es compra a través de la pàgina web del Museu i es recullen les entrades en un combini (botigues tipo súper-gasolinera japoneses). El preu de l'entrada és de 1.000 yens = 6 euros.
La visita, per descomptat, val moltíssim la pena. El Museu consta de 3 pisos, varies sales d'exposicions, botigues d'accessoris personalitzats amb varis personatges de les pel·lícules i sales de jocs per als nens. La millor part és: el curt exclusiu que pots veure mostrant l'entrada del Museu! L'edifici també consta d'un petit jardí a la part superior o terrassa on ens trobem una molt agradable sorpresa: una rèplica del robot de la pel·lícula "Laputa, el castell del cel". Us deixo amb un parell de fotografíes que ens vam fer per a recordar aquell dia (de pluja), amb el Joan i algunes més amb tota la colla, a Mitaka (on es troba el Museu Ghibli), ciutat suburbana de Tokyo.
Una visita inoblidable i molt recomanable per als apassionats dels Estudis Ghibli i per als que no ho són tant, doncs també!