dilluns, 7 de desembre del 2009

Adéu examen ・さようなら試験

昨日、私は日本語能力試験2級をやってみました。私が3ヶ月前から一所懸命日本語を勉強していったのでだんだん上手になったと思いますが試験は本当に難しかった。去年の12月、同じように日本語能力試験3級を受けました。その時に私はとても有益な信頼が持っていったけど今年より、私の信頼は一寸下がってしまいました。日本語能力試験3級~2級までの相違は高すぎると思います。確かに去年から今までずっと、私の日本語の程度がうまくなりましたけど2級まだできない。ところが、私の気持ちは悲しくないし心配ではないしとても嬉しくて安心ですよ!一番大切なことは私の努力や勉強での根気を同じように続かなければなりませんけれど、試験が終わった以来、私は本当に疲れたので長い暇な時間が欲しい!ところで、麻布十番のも公園で素敵な紅葉の木が一杯あるので最近、この写真を撮りました。この国の季節は本当に奇麗ですね!
Ahir, a quarts de tres de la tarda d'un diumenge assolellat, superava un dels meus reptes d'aquest 2009: presentar-me al 2º nivell del JLPT. Sort que el fet d'obtenir un resultat mínimament decent no es podrà saber fins febrer de 2010... perque una cosa era fer-lo i una altra de molt diferent, aprovar-lo! L'examen començava a quarts de 10 del matí amb la 1ª part, que constava en encertar la resposta correcta entre 4 possibles respostes múltiples d'un total de 60 preguntes de vocabulari en només 35 minuts. Després d'un breu descans de 30 minuts, a la 2ª part havíem de demostrar la nostra habilitat encertant la resposta correcta entre 4 opcions possibles d'un total de 28 converses en 45 minuts seguits. I ja finalment, la darrera de les parts, la més complicada i desalentadora de totes 3, consistía en ser capaç de llegir 7 textos de temàtica variada i respondre les 25 preguntes relacionades, seguit de 35 preguntes més sobre gramàtica (tipo test de resposta múltiple) en un total de... atenció, atenció: 70 minuts! S'han tornat bojos! No hi ha prou temps per llegir en calma ni els textos ni les preguntes! Però en fi, ara ja està. Ho havía d'intentar. Durant tot aquest temps que he estudiat m'hi he esforçat molt i puc notar que he millorat. Ja és un bon motiu per quedar-me satisfeta! Ooh! Estava tant cansada després de l'esforç... però alhora tant contenta! Ahir començava una nova i última etapa a Tokio després d'aquests quasi 2 anys! Em costa fer-me a la idea de que després de 4 mesos em despertaré d'aquest somni... i quan obri els ulls, seré a Barcelona.

1 comentari:

Sara ha dit...

Enhorabona, noia! Sembla que, finalment, les benediccions t'han plogut a sobre. Disfruta aquests quatre mesos, que aviat s'acaben.