dimarts, 17 de novembre del 2009

JLPT, 2級・日本語能力試験!! Se suposa que hauria d'estudiar!!

最近、ちょっと忙しかったのであまり書いていませんでした。ごめんなさい!私は来月6日、日本語能力試験が受けるつもりだからちょっと心配し、いらいらし、興奮しています。去年12月は3級の日本語能力試験を合格しましたので良かったですが次の程度は3級より難しすぎるだと思います。やはり今年は2級に受けたい。2級を受けるために、夏からほぼ毎日、学校に通って日本語を勉強していますよ!いつも、事務所後でレーソンをすることが少しお疲れですがとても面白いです。2級能力試験を受けるように毎日、強く頑張らなきゃいけないけど私の友人はいつも色々な予定を誘ってくれたので私は誘うに乗りずにはいられないですよ!彼達も同じように、日本語能力試験をする予定ですがストレスしないで勉強をします。わあ~!まだ3週間があり、頑張ります!
Normalment no trigo gaire en actualitzar el blog, però últimament estic una mica atabalada amb la presió de l'examen. El proper 6 de desembre m'examino del 2º nivell de l'examen oficial de japonès (JLPT) a la universitat de Tsurumi, prop de Yokohama. Ja és casualitat que m'hagi tocat examinar-me per sorteig a la Universitat que porta el nom de la meva professora, oi? Creieu que aquest detall em podria portar sort a l'examen? Jo espero que sí, perquè aquest any m'aferro a qualsevol esperança externa per manca d'auto-confiança en les meves capacitats. No m'examino gaire convençuda d'aprovar, a diferència de l'any passat. Tan de bo tots els amulets, kamis, omikujis i demés creences japoneses ajudéssin en aquests casos on l'esforç de tot l'any no és suficient per assolir la meta proposada. Potser pretenía abarcar massa? o potser m'he passat l'any de festa en festa, viatjant sense parar, gaudint del glamour inacabable de les nits tokyotes, flotant en núvols de satisfacció, alimentant l'adrenalina de la inconstància... i ara que toca tocar de peus a terra, centrar-me en recuperar la constància perduda i sentir l'harmonia després de la calma... no en sóc capaç! Com pot ser que em costi tant posar-me a estudiar? Per què és tant difícil resistir la temptació d'abandonar-se? Bé, em queda un marge de 3 setmanes per disciplinar la ment i canviar els hàbits, m' hi esforçaré tant com pugui i a veure què passa.

4 comentaris:

Sara ha dit...

Noooo, jo visc a Barna City, de tota la vida. Em vaig deixar caure per Tokyo per tal d'estudiar japonès intensiu durant una setmana (amb profe particular), i la primera nit... el terra va tremolar. I la segona i la tercera, però la primera va ser la pitjor. Era a una casa particular i vaig sortir esperitada de l'habitació quan van començar a caure coses, per trobar-me a l'altra costat de la porta la mestressa, què ja s'ho esperava i volia tranquil.litzar-me.

Encara vaig mooolt malament de kanjis, així que ni ho intentis. En sé uns 40, essent generosa amb mi mateixa. Encara em queda bastant per poder examinar-me de quart nivell (del més elemental).

Afegeixo les meves benediccions a les dels kamis i omikujis, però compte amb les benediccions del més enllà, que sovint tenen trampa (com ara, fer-te suspendre per a obligar-te a agafar la disciplina que t'ha volat). Bona sort, noia!

Bernat Agullo ha dit...

anims, que l'objectiu final es aprendre japones! Apuntar-se a un examen, fins i tot si es suspen, val la pena si ens ha fet estudiar una mcia mes que altrament :D
がんばれ~!!

Carlos l'Humil ha dit...

Vinga, Anna, sense por, que ets valenta, i ens ho demostres cada dia.
Per celebra-ho, invitare als teus kamis, olikujis, i a tot el ballet
a bedella amb bolets i xarrup de ratafia.

Unknown ha dit...

Moltes gràcies a tots pels vostres ànims!!