L'altre dia vaig anar a sopar amb les Annes a un dels nostres establiments preferits de Roppongi, el Sushi Zanmai, especialitzat en Sushi, tal i com indica el seu nom. Normalment ens fan esperar uns 20 minuts fins que ens preparen una taula, perque la cadena té molt èxit i els preus estàn força bé en relació a la qualitat. La gràcia del Sushi Zanmai és que cada dia oferten un tipus de peix diferent (aquí la seva selecció) i si, a més a més dels nostres nigiri favorits, demanem la oferta del dia, aprenem a gaudir d'altres sabors de la rica gastronomia japonesa a un preu més que raonable. Per exemple, quan l'Adri, la Mire i l'Uri van estar a Tokio, vaig tastar el Sushi d'eriçó (Uni) que em va deixar sense paraules. Espectacular! Una textura suau com el més melós dels foi gras i un gust exquisit que s'evapora a la llengua abans d'empassar-lo. L'Anna sempre demana la Sashimi Salad (una original combinació d'amanida mediterrània amb oli d'oliva, acompanyada de petites porcions de sashimi de tonyina, salmó, sepia i altres) mentre que l'Ana prefereix els temaki (cucurutxos d'arròs farcit de vegetals i petites racions de sashimi, embolicades amb l'alga nori). Jo, en canvi, m'estimo més demanar una fusta de sushis combinats que inclou sempre 3 varietats insubstituïbles de salmó, tonyina i eriçó més la oferta del dia i una misoshiru. Per beure, estem servides amb el nihon cha (te verd d'obsequi de la casa) o uns umeshu rokku, si estem més animades. He penjat un vídeo on podreu veure com anuncien la oferta del dia: surt un dels cuiners amb una campana i el peix mig mort i anuncia tot cridant el tipus de peix i a quin preu el ven! Sí, lectors, això és Japó!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada