divendres, 18 de desembre del 2009

Teppanyaki・鉄板焼き

Esperava reunir algunes imatges per poder dedicar l'entrada al Teppanyaki, una de les meves tècniques preferides de l'alta cuina japonesa (l'haute cuisine o Kaiseki en japonès) més riques i fascinants. En aquest país, no ens limitem a menjar sushi i boles d'arròs, com tendim a creure basant-nos en els tòpics, sinó que la gastronomía japonesa és una de les dietes més variades, saludables i originals del nostre planeta. Gustosa? Pel meu refinat paladar, que no suporta les extranyes salses picants i les barreges de sabors sense sentit, opino que és excel·lent, una de les gastronomíes més respectuoses amb el gust del producte original, sense complements, sense aditius... senzillament, natural. Teppanyaki vol dir "a la planxa" i un dels millors establiments per a gaudir d'aquesta grata e inoblidable experiència gastronòmica del Tokio més sibarita és, sens dubte, el Keyakizaka Restaurant & Lounge de l'Hotel Grand Hyatt de Roppongi Hills. Si opteu per sopar a la Carta, podeu escollir entre les millors carns del país, peixos i marisc, arrossos o soba, sopes i entrants que només de veure'ls fer al teu davant, ja comences a salivar. Una altra opció molt recomanable si es vol gaudir d'una mica de tot és escollir una de les 3 opcions del menú degustació que, en funció dels plats que inclou, el preu varía dels 15.000 als 25.000 yens per persona i menú. Sí, és car però val la pena i no només per l'experiència gastronòmica, sinó també per l'exquisita qualitat dels productes, l'amabilitat incondicional del servei i l'ambient que s'hi respira. Gràcies al món globalitzat, tampoc cal que patiu les 14 hores de vol cap a l'altre punta de món per poder gaudir d'aquesta experiència. El Restaurant Yashima, (Grup Yamashita) és l'estrella del Top 10 dels restaurants japonesos de Barcelona on la Cuina del Teppanyaki és una de les seves especialitats. Bon profit!